Aukra Jeger og Fiskerforening

Jakt Og Fiske

Aukra Jeger og Fiskeforening Driver mage typer jakt og fiske rundt øya vår Gossen

. Vi har siden det ble åpnet for hjortevilt jakt i Aukra kommune holdt på med rådyr og hjortejakt hver høst. Den 10. august braker det løst med rådyr bukk jakt. 1. september så åpner hjortejakten og den 25. september er det lov å jakte på alt av rådyr.

I tilegg til hjortevilt jakt så driver vi også med fuglejakt. Vi jakter i hovedsak på grågås og skarv. Grågåsjakten varer fra 10.august til 23

. desember og skarvejakten som begynner 1.oktober og varer til 30. november.

Alle jaktformene er veldig forskjellig fra hverandre og vi har aldri en dag som er lik.

Hjortejakt Under hjortejakt så er det i hovedsak postering som gjelder

. Da er det om å gjøre å kjenne terrenget godt og vite hvor hjorten trekker, er man heldig så kommer hjorten frem på din post.

Rådyr På rådyr jakt har du flere muligheter. Posteringsjakt om morgenen når rådyret skal ut på beite for første gang for dagen gir ofte suksess. Utover dagen kan drivjakt være interessant og artig. Man posterer da ut jegere på strategiske plasser og får ett par jagere til å gå gjennom en skog eller ett plantefelt. Dette er en meget spennende jaktform.

Grågås Når vi jakter på grågås sitter vi ofte i myrområde eller i nærheten av innmark

. Utfordringen er å finne ut akkurat hvor gåsen trekker for med hagle har du ikke lengre en ca 25 meter skuddhold. Gåsen er også veldig var for bevegelser så man må sitte helt i ro for at den ikke skal bli skremt.

Skarv På skarvejakten posterer man folk rundt på holmer og skjær, og jo flere som er med på jakten jo artigere er det. Her gjelder det også å finne trekkruter og sitte helt stille da skarven reagere veldig fort på små bevegelser.

Så høsten er fylt med jakt og spenning helt frem til jul

. På nyåret og fremmover mot påske så fisker vi med krabbeteiner og ruser samt gytetorsk med garn og drar på fisketurer med snøre og fiskestang når været er bra.

Scroll to top